Su Kuyusu Faaliyetleri

Dünya nüfusunun onda biri, yani yaklaşık 700 milyon insan temiz suya ulaşamıyor.

Yaklaşık 2 milyar insanın içtiği su hijyen kurallarına uymuyor.

Kirli suyun neden olduğu kolera, ishal ve tifo nedeniyle her gün yaklaşık 1000 çocuk ölüyor.

Kuraklık, hastalık ve suya ulaşma güçlüğü nedeniyle her yıl hayatını kaybeden insan sayısı 2 milyonu geçiyor.

Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalmaması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak. Özellikle Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor.

Belki de insanlığa sunulmuş en büyük nimet olan, kimsenin mülkiyetinde sayılmaması gereken insanlığın ortak malı olan su’dan herkesin yararlanma hakkının olduğunu düşünerek, maddi zorluklar nedeniyle su sıkıntısı çeken, temiz bir su temin edebilmek için ortalama 6 km yol yürüyen insanlara bir damla hayat olsun diye Su kuyusu Faaliyetleri başlattık.

Sizleri bu hayra Peygamberimizin (sav) şu sözleriyle davet ediyoruz: “”Günahkâr bir kadın sıcak bir günde dilini dışarı çıkartmış susuzluktan solumakta olan bir köpek gördü. Hemen mestini çıkararak ona su çekip içirdi. Bu sebeple Allah onu bağışladı.”” [Müslim, Tövbe 155, (2245)]